Jas van donkerbruin katoen (in keperbinding), met acryl beschilderd portet van Bonne Reijn. Recht model met lange mouwen. Ronde hals met opstaande kraag. Double-breasted sluiting met acht donkerbruine kunststof knopen. Twee borstzakken en twee grote opgenaaide zakken op heuphoogte, die in het achterpand doorlopen. De jas is niet gevoerd. De zoom van de jas en de omslag van de sluiting is met donkerbruin biaisband afgebiest. Boven het wasetiket is een reserveknoop genaaid.
Lange broek van donkerbruin katoen (in keperbinding). Recht model met links- en rechtsvoor twee bandplooien, links- en rechtsachter een coupenaad. Taillenband met deels elastiek, voor twee riemlussen en achter vier riemlussen. De tailleband is aan de binnenkant onderaan afgebiesd met donkerbruin katoenen biesband. In de zijnaden zitten steekzakken van bruin katoen in platbinding. Aan de achterzijde twee opgenaaide steekzakken. Sluiting middenvoor met donkerbruine kunststof knoop en donkerbruine metalen rits. De broek is niet gevoerd.
Klerenhanger van wit gespoten hout met metalen haak. Links en rechts op de hanger een uitsparing voor kleding met lussen aan te hangen. Rond hout tussen de uiteinden. Middenvoor aan de voorzijde het logo van BONNE amsterdam in zwart.
The Poor Man’s suit, noemt stylist en ontwerper Bonne Reijn (Amsterdam, 1990) het pak dat hij in 2014 ontwierp. Hij vond inspiratie bij de werkkleding van Amsterdamse huisschilders. Een Bonnesuit is geschikt voor alle gelegenheden, alle genders en alle leeftijden. Van XXXS tot XL. Na de eerste editie in zwart en wit, volgden nieuwe edities in kleuren als water blue en light pink. Elke drie maanden werkt Bonne samen met een kunstenaar die het pak gebruikt als een leeg canvas voor zijn of haar eigen interpretatie.
Voor samenwerking #16 Portrait Suits (2017) werkt Bonne samen met drie kunstenaars. De Amsterdamse kunstenaar Jan Hoek (1984) stelde voor om een collaboration op te zetten met de Ghanese kunstenaars Stan Aziz en Hamza Mohammed. Democratische kunst, voor iedereen toegankelijk: je koopt een Bonne pak en upload een foto van jezelf en BonneSuits stuurt het pak naar Ghana. Naar eigen inzicht schilderen Stan en Hamza het portret op het pak. Na een paar maanden arriveert je eigen Portrait Suit met je zelfportret of het portret van een geliefde.
Het Amsterdam Museum bestelde twee pakken: één bruine met een portret van Bonne Reijn, naar een foto genomen tijdens Kwakoe en een rode met Georgy Dendoe, oprichter van hiphop collectief SMIB en van streetwear label Sumibu. SMIB, is het omgekeerde van BIMS, straattaal voor de Bijlmer.
Bonne en Georgy zijn vrienden en huisgenoten in het ‘jongenshuis’ aan de Oude Schans. De pakken zijn ook een ode aan hun vriendschap en samenwerking. BonneSuits, SMIB en Sumibu hebben sinds 20** gezamenlijk een winkel op Zeedijk 60. (Annemarie de Wildt)