Rechthoekige doos van bedrukt karton. Op de bovenzijde een ovaal met daarin een afbeelding van een jonge vrouw met een licht grijze/roze B.H. aan. Daaronder de tekst: 'LOU BOUTIQUE'. Ovaal en doos met goudkleurige rand. Aan de onderzijde de opening met op de flap: 'LOU TAILLE 100 / COLORIS GRIS / RÉF 1056 / PRIX.' De afbeelding toont de bij de step-in behorende B.H.
Al in 1929 adverteert Copper’s corsets in de Arnhemsche courant met nieuwe modellen, waaronder: ‘ jarretelles-gordels’, ‘elastieken heupgordels’ en ‘elastieken heupvormen “STEPIN” ‘. De step-in kwam uit Amerika en werd oorspronkelijk step-in corset of girdle genoemd, en in het Frans corset-ceinture. Het was een brede gordel van circa 30 centimeter breed. De step-in was gemaakt van modern elastisch materiaal en had geen sluiting. De vrouw deed hem aan door erin te stappen en omhoog te trekken. Er hingen vier jarretelles aan, waar vrouwen hun losse nylon kousen aan konden bevestigen. Hij werd meestal op de huid gedragen, en dus niet over een hemd en onderbroek heen zoals bij een korset. Dior’s New Look zorgde ervoor dat iedere vrouw een smalle taille wilde hebben. Taillekorsetten werden veel gedragen, maar korseletten en step-ins waren ook populair. Comfortabel was een step-in echter niet: de onderrand wilde nog wel eens oprollen, waardoor een vrouw die uit haar stoel opstond, de step-in door haar rok heen omlaag moest trekken. Ondanks dat panty’s in de jaren 1960 werden geïntroduceerd, genoten step-ins in de jaren 1950 en 1960 hun glorietijd.
De step-in van lichtgrijze en roze polyamide/lycra is nooit gedragen. De papieren labels zitten er nog aan en de bijbehorende verpakking is bewaard gebleven. Op de rechthoekige doos staat een afbeelding van een jonge vrouw met de bijbehorende lichtgrijze/roze B.H. aan. Daaronder de tekst: 'LOU BOUTIQUE'. Aan de onderzijde de opening met op de flap: 'LOU TAILLE 100 / COLORIS GRIS / RÉF 1056 / PRIX.' ( Judith van Amelsvoort)
Amsterdam Museum
Onderzoek naar en fotografie van de 18e- en 19e-eeuwse kostuums van het Amsterdam Museum zijn mede mogelijk gemaakt door financiële steun van het Barbas- Van der Klaauw Fonds, het Netty van Doorn Fonds en het Prins Bernhard Cultuurfonds.