Jasje van blauw-zwart wollen stof, visgraatpatroon met bouclé-effect. Getailleerd, heupmodel, met opstaande kraag en schuine klepzakken op heuphoogte van zwart fluweel. Meegestikt halflos rugpand, eindigend op taillehoogte. Sluiting middenvoor door vijf gepassepoileerde knoopsgaten en vijf zwarte kunststof knopen. Voering van zware kwaliteit ripszijde.
Zijden blouse waarvan voor- en achterpand gerimpeld aan schouderpas zijn gezet. Hoog opstaande col, afgewerkt met dun zwart zijden bandje. Twee lussen aan zijkant, waardoor losse sjerp getrokken wordt om middenvoor in strik te eindigen. Lange mouwen met strakke manchetten, op kop geplooid aan schouderpas gezet. Sluiting middenachter door acht bolle zwarte glasknopen en lusjes van stof.
Wijd uitlopend model rok, van blauw-zwarte wollen stof met visgraat en bouclé-effect. Rok is strak aan tailleband gezet en bestaat uit vijftien panelen. Onderrok van zwarte voeringzijde met opgestikte, gerimpelde strook geribde zijde (29 cm). Voering is van hetzelfde materiaal als voering jasje (KA 20665.1).
Frank Govers (1932-1997) begon zijn loopbaan in 1949 als etaleur bij een modezaak in Den Bosch. Zes jaar later was hij als zodanig werkzaam bij modehuis Kraus en Vogelenzang in de Kalverstraat in Amsterdam. Met kleermaker Jan Kamphuis opende Govers in 1959 een couturehuis. In 1974 opende Govers zijn eigen couturehuis aan de Keizersgracht. Typerend voor het werk van Govers zijn de flamboyante, theatrale en overdadig gedecoreerde creaties. Govers streefde naar een blijvende waarde in zijn ontwerpen, de waarde die hij bewonderde in het tijdloze werk van voorgangers als Balenciaga en Dior. Door zijn optreden in tv-commercials voor het wasmiddel Robijn werd Govers bij een groter publiek bekend. Met de show Power of Style in de Beurs van Berlage, nam Govers in 1995 afscheid van de modewereld. De laatste jaren van zijn leven ontwierp hij alleen nog voor een kleine vaste klantenkring. (Annemarie den Dekker)