Dina Rincker wordt op 16 oktober 1880 in Amsterdam geboren als dochter van de fabrikant Carl August Rincker (1850-1936) en Dina Sophia Rijke Willems (1853-1917), beiden Amsterdammers. Zij trouwen op 15 augustus 1878. Een jaar later wordt hun eerste kind Carl August (1879) geboren. Spoedig volgt Dina. Ze krijgen nog een broertje en twee zussen, waaronder Anna Christina Gertruda in 1885.
Dina wordt naar de Industrieschool voor Vrouwelijke Jeugd gestuurd. Daar leert ze handwerken en hoe! Van borstrokken en nachtmutsen, van vlinders van naaldkant tot kleedjes en kussenovertrekken, Dina is van alle markten thuis. De collectie telt maar liefst 64 stukken van haar hand. Waaronder ook letterlappen, stekenlappen en stoplappen, die ze ongetwijfeld nog in haar schooltijd gemaakt heeft. Dina blijft haar hele leven alleen. Op 2 december 1935 overlijdt ze, in Amsterdam. Zus Anna schenkt het handwerk van Dina aan het museum, waar het met alle zorg bewaard wordt voor generaties die nog komen gaan.
Dina laat twee grote stoplappen en een proefstoplapje na. In het jaar waarin ze deze doek voltooid wordt ze zestien jaar. Waarschijnlijk is dit dan ook haar tweede stoplap. De eerste doek is uitgevoerd in uitsluitend bruin en crèmekleurig garen in de kleur van de ondergrond (KA 12800) Dina was aan kleur toe. Het is evengoed mogelijk dat ze met gekleurd garen geleerd heeft om te stoppen om daarna de doek te maken die de moeilijkere kleur-op-kleurstoppen draagt. Dat maakt haar wel een laatbloeier. De meeste meisjes zijn rond de veertien jaar als ze aan hun eerste stoplap beginnen. Ook met deze doek laat ze zien dat ze een kundig handwerkster is. Ze verdeelt de stof met kleine rode rijgsteekjes in drie rijen van drie vierkanten van ongeveer twaalf centimeter. Binnen die vakjes werkt ze zes kruisvormige stoppen in verschillende bindingen uit. In de rechterbovenhoek waagt ze zich aan kleine sneestopjes, rechtsonder volgt een winkelhaakstop. Deze laatste stop is de moeilijkste van het achttal en is daarom mogelijk tot het laatst bewaard. In het middenvak plaatst ze haar initialen en het jaar van voltooiing van de doek. De stoppen zijn op exact dezelfde hoogte geplaatst ten opzichte van elkaar. Ze heeft aansprekende kleuren gebruikt.
(Suzette van 't Hof)