English
Sidebar content Main content

Home page

Collectie van het Amsterdam Museum online

Zoek in de collectie!
Doorzoek de collectie van het Amsterdam Museum met ruim 100.000 objecten vanaf de Middeleeuwen tot nu. Onze collectiedatabase omvat duizenden in te zoomen afbeeldingen en onderzoeksgegevens, waarvan vele voor het eerst toegankelijk gemaakt!

Amsterdam Museum collectie online
De collectie van het Amsterdam Museum telt meer dan 100.000 objecten. Slechts vijf procent van deze collectie is in de permanente tentoonstelling in het museum te zien. Het overgrote deel van de collectie is opgeslagen in depots en wordt soms gebruikt voor tentoonstellingen in binnen- en buitenlandse musea. U kunt deze 'verborgen' collectie wel via deze digitale catalogus bekijken.
Het fotograferen, beschrijven en documenteren van zoveel objecten kost heel veel tijd. Gelukkig is er de afgelopen jaren hard gewerkt en is van ieder object een minimale beschrijving te vinden met in de meeste gevallen een foto.
Deze afbeeldingen zijn gedeeltelijk in kleur en van een hoge kwaliteit, zoals de Luyken collectie, de munten-en penningencollectie en veel van de schilderijen. Een groot gedeelte van de collectie heeft echter alleen een zwart-wit foto in een lage resolutie.
Ook de beschrijvingen van de objecten kunnen verschillen. Zo zijn de deelcollecties schilderijen van voor 1800, beelden, tekeningen, zilver en glas uitvoeriger beschreven en aangevuld met trefwoorden en literatuurgegevens.

Aanvullingen of andersoortige reacties?
Het aanvullen, verbeteren en up-to-date houden van de informatie in de digitale catalogus is 'work in progress'. De informatie kan om allerlei redenen veranderen. Er wordt achter de schermen in diverse projecten hard gewerkt aan de verdere documentatie van de collectie. Bovendien blijft de collectie groeien met allerlei aanwinsten.
Aangezien de database minimaal eens in de twee weken wordt geupdate, bent u snel op de hoogte van veranderingen.

Als u aanvullende informatie of een andere reactie bij de getoonde gegevens heeft, willen we die graag van u horen. U kunt daartoe een mail sturen aan infocollectie@amsterdammuseum.nl. We zullen zo spoedig mogelijk op uw mail reageren.

Auteursrecht
Deze website is een publicatie van het Amsterdam Museum. Hierop zijn de Auteurswet 1912 en de Databankenwet 1999 van toepassing.
Op het deze website en al het daarin opgenomen materiaal rusten rechten (auteursrecht en databankenrecht) die toekomen aan het Amsterdam Museum of andere rechthebbenden. U mag het materiaal onder de hieronder gegeven gebruiksvoorwaarden gebruiken.

Gebruiksvoorwaarden
De afbeeldingen zijn vrij te gebruiken volgens een Creative Commons Licentie die bij ieder object genoemd staat. De Creative Commons Licentie geldt uitdrukkelijk niet voor afbeeldingen van werken van levende kunstenaars of hun nazaten (tot 70 jaar na overlijden).Het Amsterdam Museum doet haar best eventuele rechthebbenden van deze afbeeldingen te benaderen. Mocht u van mening zijn recht te kunnen doen gelden op bepaalde afbeeldingen, dan wordt u verzocht contact op te nemen met het museum.
Alle tekst bij de werken kunt u vrij gebruiken.

Meer informatie
Wilt u meer informatie over de collectie of heeft u specifieke vragen over een object, dan kunt u contact opnemen met de afdeling Kennis & informatie van het Amsterdam Museum via infocollectie@amsterdammuseum.nl

Indien u een kwalitatief hoogwaardige afbeelding wilt gebruiken, kunt u die bestellen bij de fotoafdeling via fotoafdeling@amsterdammuseum.nl

Klik hier voor meer informatie over de geschiedenis van de collectie.

Colofon
De afbeeldingen uit de collectie van het Amsterdam Museum werden gemaakt door de afdeling Fotografie en andere medewerkers van het Amsterdam Museum, Rene Gerritsen, Pictura Imaginis BV en de Fotodienst van het Rijksmuseum

De gegevens worden toegankelijk gemaakt via een database en de software van Axiell ALM https://www.axiell.com/.

Lancering website: 4 maart 2010
Laatste update gegevens: live

© Amsterdam Museum 2018
AIS gebruikt functionele cookies om de gebruikerservaring te verbeteren.
Deze AIS maakt ook gebruik van analytische cookies.